Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
1619 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Ronn napisał:

tak wiec czy mozesz mi udowodnic na podstawie twojego podatku ze jesli nie wplacisz na katolikow, to ten podatek pojdzie na luteranow ??? to chyba mozesz udowodnic

Ronn, nie chcę się w to wkręcać. Dlaczego mam Tobie coś udowadniać? Ja nie chcę Cię przekonywać do tego co masz robić i dla kogo i po co. Jeśli Ty chcesz przekonać mnie że jestem naiwna bo robię tak jak robię to Ty mnie uświadom
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
Nie wiem po co taka afera.
Nie jestem Katolikiem.
Nie widzę w tym nic złego.
I tak jest to pula pieniędzy przeznaczona na kościoły.
Jedynie władze Kościoła katolickiego zatroszczyły się o to aby jakiś procent dotarł do nich a nie do Narodowego Kościoła Norweskiego.
W Norwegii jest największy odsetek ateistów a ich pieniądze i tak idą na kościół automatycznie bez żadnych deklaracji.
Trochę zaczęli od dupy strony powinni zobligować swoich wiernych do deklaracji.
A tu polowanie na martwe dusze: czyli tzw. wierzących nie praktykujących itp.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
Asikhb napisał:
Ronn napisał:

tak wiec czy mozesz mi udowodnic na podstawie twojego podatku ze jesli nie wplacisz na katolikow, to ten podatek pojdzie na luteranow ??? to chyba mozesz udowodnic

Ronn, nie chcę się w to wkręcać. Dlaczego mam Tobie coś udowadniać? Ja nie chcę Cię przekonywać do tego co masz robić i dla kogo i po co. Jeśli Ty chcesz przekonać mnie że jestem naiwna bo robię tak jak robię to Ty mnie uświadom

odkrecasz kota ogonem... pytam wszystkich w tym temacie ktorzy twierdza ze jesli nie skladka na katolikow to automatycznie idzie kasa na luteranow, prosze o dowody!!!!

prosze mi to udowodnic albo nie robic plotek bo mi sasiadka powiedziala np.

szanuje wybor tych ktorzy swiadomie praktykuja i placa itd.... nie szanuje kleru za materializm ktory nie ma nic wspolnego z sfera duchowa...

pozdrawiam respect peace
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
PACIFIC napisał:
Nie wiem po co taka afera.
Nie jestem Katolikiem.
Nie widzę w tym nic złego.
I tak jest to pula pieniędzy przeznaczona na kościoły.
Jedynie władze Kościoła katolickiego zatroszczyły się o to aby jakiś procent dotarł do nich a nie do Narodowego Kościoła Norweskiego.
W Norwegii jest największy odsetek ateistów a ich pieniądze i tak idą na kościół automatycznie bez żadnych deklaracji.
Trochę zaczęli od dupy strony powinni zobligować swoich wiernych do deklaracji.
A tu polowanie na martwe dusze: czyli tzw. wierzących nie praktykujących itp.

ooooo moze pan mi to moze udowodnic ... jakies linki , przepisy cokolwiek ???

Jestem kurwa niewiernym Tomaszem, do poki nie zobacze nie uwierze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
Ronn
A czego ty konkretnie chcesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1619 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Ronn napisał:

prosze mi to udowodnic albo nie robic plotek bo mi sasiadka powiedziala np.

pozdrawiam respect peace

Teraz odwrócę kota ogonem. A możesz mi udowodnić że nie idą? Udowodnij mi że moje nie idą. Moje bo tylko te mnie interesują
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Moi drodzy

Wszelkie klotnie nie prowadza do niczego dobrego. A tak ogolnie to nie ma sie o co klocic.

Prawo norweskie przewiduje rowne prawa i doplaty dla wszystkich grup regilijnych oraz etycznych "livssynssamfunn".
Ja jestem czlonkiem Humen-etisk forbund i jestem czlonkiem zarzadu. Co roku musimy wysylac podanie do Fylkesmannen (urzad wojewodzki) o dotacje zarowno: statlig og kommunalt. Kazda inna gmnia religijna musi czynic to samo. I trzeba podac ilosc zameldowanych czlonkow, bo støtte jest przyznawana w zaleznosci od liczby czlonkow.

Placac podatki placimy je na rozne cele. Czesc podatkow zostaje w naszej kommune, czesc jest przeznaczona na "trygd" , a czesc jest odprowadzona do budzetu panstwa. Wazne jest zauwazyc, ze czesc osob nie placi podatkow, z roznych powodow.

Ani ja ani ty nie decydujemy w szczegolach na co przeznaczany jest nas podatek odprowadzany np. Do kommune czy do budzetu panstwa. Jest on rozdzielany odgornie na poziomie panstwowym oraz kommunalnym, na podstawie ustalonego budzetu panstwa lub kommuny.

Innymi slowy, to, ze ja place podatek a nie naleze do zadnej gminy religijnej, nie swiadczy iz jakis maly promill mojego podatku nie zasila wszystkich grup religijnych. I ja to akceptuje.

Ale nie uwazam, ze jest to moralne, aby przeznaczac podatek na jakas grupe religijna, ktora nie podaje wiarygodnych liczb. I nie rozchodzi sie to ze to jest akurat katolicki kosciol. Chodzi o zasady zaufania spolecznego i zasady uzyskiwania i podzialu dobr calego spoleczenstwa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1619 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
DorHan napisał:
Moi drodzy

Wszelkie klotnie nie prowadza do niczego dobrego. A tak ogolnie to nie ma sie o co klocic.

Ależ nikt się nie kłóci
To dyskusja w której kolega po prostu żwawo gestykuluje znakami zapytania i wykrzyknikami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Human Etisk Forbund jest jakby odpowiednikiem w Polsce Stowarzyszenia Racjonalistow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Polskie piekiełko...

Jedyny istotny problem to: MOJE PIENIENDZE!!!

A tak w ogóle, to nie wasze, tylko Skattu...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok